January 17, 2012

cintan ciNtun d fB..hoho

 
              ssunggoh byk komen sal cintan cintun at fb...ad y epi..ad gk y sday...tp ta sgke gk..aq ingt aq je y cm gle mroyan..ad la jgk sme cm aq...huhu..tol la cte y ad aq tgok wu...kte jgn ckp y knape kte y kna sume nyh...cm aq la cntohnye..knape aq y d tnggl an n d mainkn?sdg an...rmai ag at luo wu y kna twok dr aq..myb aq lom kwen..tp y len wu..da kwen..ank da blmbk..bwu d crai an..ad jgk y da ilg maruah (dare)..da ngandung sume...then kna tinggl nan pkwe dy...ad gk y da tunang..then na dkat mjlis nikah n sanding..tunang tinggl an...aq nyh..tunang un..blum..kwen lg la...ank?haram...jaoh ag sume wu..kre bruntong ag aq nyh..Allah na tnjok at aq..n Dy masih syg at aq..alhamdulillah......
nyh aq post..dak2 at fb pnye wall post..hehe..act...sje aje..hope..jgn mare law taw aq copy dowank pnye post..hehehe
 
Muhammad Luthfi
gadis : Kenapa awak ikut saya ni ?
Lelaki : Saya tak tahu.. Awak cantik sangat.. Saya rasa , saya dah cintakan awak,
Gadis : Hmm , awak tak jumpa lagi kawan saya , dia lagi cantik dari saya..
Lelaki : Hmm ?
Gadis : Dia ada di belakang awak...
 Lelaki : *pusing* Tak ada siapa pon..
Gadis : Kalau awak betul2 cintakan saya , tak mungkin awak akan pusing !

*cintailah seseorang itu seadanya & bukan kerna paras rupa. :):)
(wu la laky gtal..pntang...aq un sme..hahaha)
Someone cakap kalau kita suka kt sesorg tu,doa kt allah,biar dye pon suka kt kita,i hope so. :)
(aminnn...byk2 la bdoa cm sy...Allah wu maha Penyayang..)
Pesan pada DIRI.. Jangan tersalah memberi HATI pada insan yang tak SUDI. Pada insan yang tak MENGERTI. Kerana, sekali kau memberi, selamanya dia di HATI.. Kerana, sekali kau dilukai, sampai bila-bila tetap kau ingati.. Pesan lagi pada diri, hati-hatilah dalam memberi HATI sebab ia hanya untuk insan yang tahu menghargai betapa tingginya nilai sekeping HATI..
(hty sy tok owg y ikhlas n tulus mncintai sy..bkn tok d persenda...cehhh :p)
Jangan sayang kerana cantik. Kerana lambat laun cantik itu akan pudar. Jangan sayang kerana duit. Kerana lambat laun duit itu akan habis juga. Tapi sayanglah kerana agamanya. Kerana agama itu adalah bekal untuk kita di akhirat kelak ♥
(yee...mke cntek tp pgg sjdh un ta pna..ta pyh!hah)
menunggu sesuatu yg x pasti...
kdg2 mcm bodo...tp x bley gak x tggu...
tggu jela...kot2 mnjadi pasti...who knows???...=)
(yayh...tnggu jgn ta tnggu2..kte tnggu sme2 ea...heh)
Soalan : "Ustaz,kenapa ya hati perempuan ni kadang² tiba² je rasa sedih tanpa sebab. Ada orang kata syaitan yang ganggu! Ada petua tak... ... untuk elakkan hati kita ni sedih?Kadang² bila bangun pagi rasa sedih, kadang² rasa macam rindu.Tapi tak tau rindu pada siapa?"

Jawapan dari Ustaz Azhar Idrus :
"PERKARA BIASA. HATI PEREMPUAN MEMANG HALUS, HANYA LELAKI SEJATI YANG MAMPU MENJADI PENAWAR..." ;)
(btol2..slalu sgt windu ble bgn tido..sday...isk3..:'(.. )
Perangai Perempuan yang Lelaki Benci

1. Boyish ( Awat awek aku kasar semacam ni? Seksa aku taw! )
2. Kuat Mencarut
3. Kaki Kikis ( Oii kau ingat aku ni boyfriend cop duit ke hah??!! )
4. Perempuan Tidak Tahu Bermanja (Bilalah kau nak manja-manja dengan aku ni?)
5. Cerewet ( Haih menyampah betul la dengan perempuan ni! )
6. Lelaki saja yang kena "text" dulu (Asyik aku je dulu mesej dia! Hampehhh betul !)
7. Belangkas ( Rimas lah I asyik-asyik nak berkepit! )
8. Memaksa ( Helloo, I suami You ke nak kena ikut semua arahan you?! )
9. Ego ( Please la turunkan sikit ego you tu! sikit pun jadi lah I merayu :( )
(trase lak aq y ego wu..haha)
saya syg dy...~♥♥♥
(sy lg sy at dy..huhu)
Dear future husband,
I have a to-do list for you dear. If you're my soon to be husband, I am sure you can handle it.

-love me until the day you die.
-hold me when I begin to cry.
-grow old with me.
-tell me you love me every chance you get. ♥(。◕‿◕。)
(i like it!)
Pilihlah lelaki yang berhenset torchlight dari lelaki yang berBB dan berandroid kerana henset torchlight lebih mudah dipercayai ;)
(btol2..nnt dy simpan picha pmpuan len..haha)
ade owg ckp nak cari perempuan yang sempurna mcm nak capai bintang di langit ..emmm iyeke??..

*pesanan penaja :: jgn m'cari yg t'lalu sempurna coz nobody perfect ryte??.. (^__~*)
(yeayh..nobody2..but u...haha)
may Allah bless us yesterday, today & forever ♥
(amin...may Allah bless us 2....aminnn...)
 
 
 
 

No comments: